Енергоатом, оператор всіх діючих АЕС в Україні, демонструє повну відкритість і прозорість робочих процесів та продовжує активну співпрацю з найбільш авторитетними міжнародними організаціями, які контролюють ядерну безпеку в світі.

З 03 по 09 травня 2021 року інспектори Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) проводять чергову планову перевірку енергоблока №3 Запорізької атомної електростанції. Під час роботи на ЗАЕС вони проведуть технічне обслуговування, відключення підводної камери, перевірку ядерних матеріалів в басейні витримки до та після відправлення відпрацьованого ядерного палива до ССВЯП, встановлять печатки МАГАТЕ на погодних кришках вентильованих контейнерів зберігання, перевірять облікові, експлуатаційні та звітні документи, а також інформації про конструкцію установки.

На ССВЯП інспектори МАГАТЕ перевірять зняття, встановлення печаток на та між вентильованими контейнерами зберігання, інформацію про конструкцію установки, облікові, експлуатаційні та звітні документи.

Раніше МАГАТЕ перевірила на відсутність незаявлених ядерних матеріалів Южно-Український енергокомплекс та Рівненську атомну електростанцію. Результат інспекцій засвідчив повне дотримання Енергоатомом його міжнародних зобов’язань.