20 січня 2023 року український уряд ухвалив розпорядження «Про організаційні заходи щодо будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС», і тепер розроблятимуться техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) їх зведення за технологією АР1000®️ американської компанії Westinghouse та інша проєктна документація.

АР1000®️ є перевіреним реактором покоління III+ з унікальними повністю пасивними системами безпеки, модульною стандартною конструкцією, найкращими в галузі експлуатаційними характеристиками та можливістю працювати в режимі маневрування.

«Будівництво в Україні енергоблоків АР1000®️ відкриває шлях у майбутнє атомної енергетики держави. Сьогодні уряд заклав фундамент її розвитку на багато наступних десятиліть. Сподіваємось, що за кілька років ми разом підключатимемо новий енергоблок АР1000 Хмельницької атомної електростанції до енергосистеми.

31 серпня 2021 року у присутності Президента України Володимира Зеленського НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Company підписали Меморандум про будівництво в Україні п’яти енергоблоків за американською технологією АР1000®️.