У Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування розглянуто висновок Національної комісії з радіаційного захисту населення України стосовно ситуації, що сталася на Каховській ГЕС.

Інформуємо, що 12 червня 2023 р. відбулося виїзне засідання Комітету з питань екологічної політики та природокористування у Херсонській області з розгляду питання щодо подолання негативного впливу на довкілля та системи життєзабезпечення населення внаслідок руйнування Каховської ГЕС. У засіданні взяли участь Міністр внутрішніх справ України — керівник штабу з ліквідації наслідків підриву окупантами Каховської ГЕС Клименко І.В., Голова Херсонської обласної військової адміністрації Прокудін О.С., народні депутати України — члени Комітету, керівники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади.

Була висловлена вдячність НКРЗУ за надану інформацію, яка буде використана під час вжиття невідкладних заходів та напрацювання відповідних законодавчих ініціатив з метою подолання наслідків надзвичайної ситуації.

Висновок Національної комісії з радіаційного захисту населення України надіслано до Апарату Ради національної безпеки і оборони України.