З постчорнобильських часів в Україні визначено території, які постраждали від радіактивного зараження, а їх мешканці й досі мають певні пільги, зокрема у пенсійному забезпеченні.

Як стало відомо, Кабінет Міністрів України готує постанову, якою передбачається значне зменшення населенних пунктів, що вважаються постраждалими від наслідків Чорнобильської катастрофи. Органи місцевої влади мають у своєму розпорядженні проект цієї постанови, що у свою чергу викликало значне збурення наших громадян, яких непокоїть перспектива втратити ті пільгі, якими вони користувалися.

Справді, це непроста ситуація, яка потребує уважного і виваженого підходу. Саме тому сьогодні відбулася зустріч народного депутата, Голови Національної комісії з радіаційного захисту населення України Олександра Копиленка з колегою — народним депутатом Володимиром Арешонковим, який представляє жителів Житомирської області, яка, як відомо, зазнала значних радіаційних уражень. Депутати (до яких звернулися деякі органи місцевої влади і громадські організації, зокрема Всеукраїнська громадська організація інвалідів “Союз Чорнобиль України”) обговорили цю проблему та вирішили невідкладно розглянути на засіданні НКРЗУ.