Тренування проводитиметься спільно з дирекцією ДП «НАЕК «Енергоатом», залученими центральними органами виконавчої влади та підприємствами. Регулюючу оцінку дій ліцензіата за аварійним планом здійснюватиме Інспекція з ядерної безпеки на ВП «Запорізька АЕС».

Держатомрегулювання, як єдиний компетентний національний пункт зв’язку та орган, уповноважений надсилати аварійне оповіщення та інформацію у разі ядерної аварії або радіаційної аварійної ситуації у рамках Конвенції про оперативне оповіщення про ядерну аварію та Конвенції про допомогу в разі ядерної аварії або радіаційної аварійної ситуації, також буде відпрацьовувати механізми взаємодії із Центром з інцидентів та аварійних ситуацій МАГАТЕ, іншими країнами у рамках двосторонніх договорів та засобами масової інформації.

Експерти Інформаційно-кризового центру Держатомрегулювання будуть здійснювати прогнозні розрахунки радіаційної обстановки за допомогою системи підтримки прийняття рішень РОДОС відповідно до розвитку подій за сценарієм тренувань та реальними погодними умовами.