Віртуальна мандрівка Чорнобилем, збір історій та розмова про його майбутнє: за ініціативи Офісу Президента України стартував освітній онлайн-проєкт «Чорнобиль. Подорож»

Сайт chornobyljourney.org — це освітня і комунікаційна платформа, що є продовженням мультимедійної виставки, відкритої до 35-річчя Чорнобильської катастрофи на ВДНГ.

Що можна зробити на сайті «Чорнобиль. Подорож»:

Поділитися історією про Чорнобиль чи баченням його майбутнього У блоці «Люди» на користувачів чекають історії свідків, сучасників аварії на ЧАЕС, а також спеціальна форма, щоб доповнити проєкт своєю історією. Щоб поділитися думкою про розвиток Чорнобиля, натисніть на відео з дискусією фахівців у блоці «Сьогодні, завтра».
Розвіяти головні міфи про Чорнобиль разом із фахівцями Над проєктом працювала команда з понад двохсот фахівців: від істориків до радіологів. На сайті представлені розсекречені документи та наукові дослідження, що допомагають розібратися у причинах трагічних подій та зруйнувати поширені міфи про Чорнобиль.
Вирушити у віртуальну подорож зоною відчуження Побачити з висоти пташиного польоту теперішній стан Чорнобиля, Прип'яті, радіолокаційну станцію «Дуга» та покинуті села Полісся можна у блоці «Природа» завдяки відео, спеціально знятому для проєкту «Чорнобиль. Подорож» у форматі 360⁰.
Проєкт створено за ініціативи Офіс Президента України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство України з управління зоною відчуження.