У Відні, Республіка Австрія відбулася технічна нарада з представниками Департаменту енергетики США щодо подальшої реалізації робіт з модернізації фізичного захисту на об’єктах зберігання та захоронення радіоактивних відходів та потреб України для безпечного перевезення радіоактивних відходів в Україні.

Від української сторони у заході взяли участь представники: ДАЗВ, Держатомрегулювання, ДСП «Об'єднання «Радон» та ДСП «ЦППРВ».

Під час тренінгу обговорювались питання модернізації фізичного захисту на ДСП «Об'єднання «Радон» та ДСП «ЦППРВ» та потреб української сторони для оновлення контейнерного і автомобільного парку за рахунок міжнародної технічної допомоги.

Окремо піднімалось питання переміщення радіоактивних відходів з центрального виробничого майданчика, розміщеного у Києві до сховищ у зоні відчуження.

За результатами зустрічей було відзначено якісну роботу з реалізації проєктів створення радіорелейного зв’язку та оптоволоконної лінії у зоні відчуження, забезпечення компенсуючими засобами енергостійкості на комплексі «Вектор», а також окреслені питання щодо подальшої співпраці за напрямками покращення систем фізичного захисту і безпеки перевезень РАВ.