Національна комісія з радіаційного захисту населення України підтримує звернення Голови Верховної Ради України Р.О Стефанчука до парламентаріїв з усіх куточків світу в рамках спеціального онлайн засідання «Ситуація в Україні», організованого геополітичною групою 12+, у межах 144-ої Асамблеї Міжпарламентського союзу, яке відбудеться 21 березня 2022 року.

У своєму зверненні Руслан Олексійович зазначає:

«Росія розв’язала військове вторгнення в масштабах, яких у Європі не було з часів Другої світової війни. Схоже, що захоплюючи Запорізьку й Чорнобильську АЕС, Кремль шантажує всю Європу ядерною катастрофою. Європейська та глобальна безпека сьогодні під загрозою».

Голова Верховної Ради України закликає  парламентаріїв з усіх куточків світу діяти більш рішуче для стримування російської агресії. Бо той факт, що війна триває вже 4-й тиждень, свідчить про те, що вжитих заходів недостатньо. Тому необхідно максимально мобілізувати потенціал депутатів парламентів різних країн світу, щоби зупинити воєнні злочини російського агресора проти Українського народу, покінчити зі смертю та руйнуваннями; закликати свої уряди створити no-fly zone над Україною заради мільйонів людей в Україні, заради європейської та світової безпеки та сподівається, що Міжпарламентський союз озвучить свою принципову позицію проти грубого порушення російським агресором міжнародного права.

Голова Комісії,
народний депутат України,
академік НАН України
О. Л. Копиленко