Одним з важливих напрямків роботи Національної комісії з радіаційного захисту населення є співпраця з тими державними органами, які відповідають за весь складний комплекс питань національної безпеки. Саме тому відбулася спільна експертна зустріч РНБО та НКРЗУ.

З нашого боку в ній взяли участь Голова НКРЗУ, народний депутат України, академік НАН України О.Л. Копиленко, директор Інституту проблем безпеки АЕС НАН України, академік НАН А.В. Носовський, директор Інституту геохімії навколишнього середовища НАН України, член-кореспондент НАН Ю.Л. Забулонов, а також гендиректор Національного наукового центру радіаційної медицини, академік НАМН Д.А. Базика.

​Відбулася дуже зацікавлена, фахова і, до речі, тривала дискусія, в якій учасники детально обговорили як виклики сьогодення, так і можливості використання досвіду минулого. Насамперед, на жаль, реальністю стають не тільки радіологічні, а й хімічні та біологічні загрози як для населення України, так і всієї Європи.

​Важливо, що є повне розуміння, яка система заходів необхідна для подолання потенціальних загроз. Розроблено актуальні плани, проводяться навчання, вдосконалюються системи контролю зокрема радіаційного.

​Окреме питання – належний збір доказів використання агресором забороненої зброї, що може призвести до масового ураження населення.