Ядерна небезпека об’єднує Європу. Ця ідея стала лейтмотивом зустрічі Голови НКРЗУ, народного депутата України Олександра Копиленка з державним міністром Саксонії (Німеччина) Олівером Шенком, яка відбулася вчора в Комітеті з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Як відомо, федеральна земля Саксонія має особливий статус вільної держави.

Були обговорені як традиційні питання співробітництва, так й питання певної специфіки. Насамперед чи не вперше є прагнення окремої землі співробітничати на рівні парламенту й при тому розвиваючи такі ж плідні контакти на регіональному рівні. І сьогодні німецька делегація перебуває в одному з наших регіонів.

​Крім того, неабиякий інтерес німецьких партнерів викликала інформація Голови НКРЗУ стосовно реальності тієї небезпеки, яку становить рашистська агресія проти України для ядерних об’єктів.

​У свою чергу, державний міністр Шенк зазначив, що неподалік Дрездена функціонує Науково-дослідницький центр імені Г. Гельмгольца, який якраз і займається подібними проблемами.

​Було домовлено про контури співпраці.