https://komekolog.rada.gov.ua/news/main_news/76838.html

З метою привернення уваги до питань ядерної безпеки України та всього європейського континенту, порушення прав українських дітей і молоді, які постраждали від карколомної російської збройної агресії проти України, Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування долучився до складу організаторів у проведенні Всеукраїнського конкурсу есе та малюнків "УКРАЇНСЬКА "ФОРМУЛА ЯДЕРНОЇ БЕЗПЕКИ".

Тож, цими днями, з 19 по 29 квітня 2024 року, на другому поверсі кулуарів будівлі Парламенту України триває експозиція 57 робіт талановитих юних громадян України, які за допомогою власних не по віку притаманних рис глибини роздумів та усвідомлення зовнішніх загроз, розкрили бачення актуальних тем ядерної безпеки, найбажанішого для України миру та потенціалу у розвитку нашої держави.

Відкриваючи виставку Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування О. Бондаренко, народні депутати України – члени Комітету – О. Криворучкіна, В. Короленко-Усова, С. Магера, С. Мандзій, О. Матусевич, Ю. Овчинникова, Е. Прощук, а також Голова Національної комісії з радіаційного захисту населення України, академік НАН України О. Копиленко та представники Комунального закладу позашкільної освіти «Київська Мала академія наук учнівської молоді», підкреслили, що всі твори заслуговують на відзнаку та підтримку!

Кожна з цих чудових різнопланових робіт відображає справжню щирість українців у пропагуванні європейських цінностей і непохитність орієнтиру на демократичні принципи державного устрою. Ці твори надихають і мотивують нас, підтверджуючи істину, що до найціннішого скарбу нашої країни у вигляді хоробрих та відважних воїнів ЗСУ, які в даний момент виборюють незалежність та територіальну цілісність України, доєднується і таке надзвичайно розумне, здібне та креативне юне покоління, пліч-о-пліч з якими можна впевнено крокувати у блискавичне майбутнє.

Висловлюємо слова вдячності всім без виключення учасникам конкурсу, які беззаперечно мають видатні здібності, глибоко розуміють суть подій та не мають страху у реалізації власних відповідей на сучасні виклики через призму творчого потенціалу!

Ознайомитися з роботами обдарованих дітей та молоді можна за посиланням.