03 лютого 2022 року відбулось засідання Національної комісії з питань радіаційного захисту населення України з розгляду питання про експертний висновок НКРЗУ щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо визначення категорій зон радіоактивно забруднених територій та забезпечення населення інформацією про їх радіаційний стан (реєстр. № 6476 від 28.12.2021), внесеного Кабінетом Міністрів України.

В засіданні Комісії взяли участь директор  Департаменту з питань надрокористування та відновлення довкілля Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Шуст, Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко, завідувач сектору захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Світлана Савва, головний спеціаліст сектору правового забезпечення Олена Юрченко, в. о. Голови Державної інспекції ядерного регулювання України Олег Коріков, начальник Управління радіаційної безпеки Антоніна Мишковська, начальник Управління безпеки поводження з РАВ Юлія Новікова, начальник відділу аварійної готовності та радіаційного захисту Департаменту з питань безпеки ядерних установок Тетяна Кутузова, заступник начальника Управління правового забезпечення Наталія Румежак.

Прийнято рішення доопрацювати проєкт експертного висновку до зазначеного проєкту Закону та розглянути на наступному засіданні НКРЗУ. 

Комісією схвалені пропозиції щодо уточнення правових засад сталого формування НКРЗУ. Відповідно, на розгляд профільного Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування, Головою Комісії, народним депутатом України Олександром Копиленко, буди подані відповідні пропозиції до тих постанов ВРУ, що регулюють діяльність НКРЗУ.