На майданчику Хмельницької АЕС тривають відновлювальні роботи на блоках №3 та №4. Під час робочого візиту на станцію, в.о. голови правління Енергоатома Петро Котін зазначив, що наразі до процесу вже залучено 333 фахівці і навесні ця цифра повинна збільшиться вдвічі.

«Я задоволений тим темпом і рівнем робіт, які проведені: це вже зовсім інший стан блоків ніж той, в якому вони простоювали багато років. Хочу подякувати за це всім, хто залучений до процесу. Ми впевнено крокуємо до збільшення атомних потужностей України», – наголосив Петро Котін.

Нині до робіт залучені кваліфіковані фахівці тимчасово окупованої Запорізької АЕС, які мають відповідний досвід будівництва шести блоків ЗАЕС. Вони забезпечені житлом, для них організовано логістику і створено гідні умови праці.

«Навесні кількість фахівців, які працюватимуть на майданчику має збільшитися до 600 осіб. Вже зараз ми маємо вирішити низку питань аби атомники із Запорізької атомної електростанції, які приїдуть до міста-супутника ХАЕС, були забезпечені усім необхідним», – підкреслив Петро Котін.

Вже в 2030-х роках в Україні прогнозується стрімке зростання енергоспоживання, тож Компанія продовжує інтенсивно працювати над добудовою блоків.

За словами в.о. голови правління Енергоатома, Хмельницька АЕС буде флагманом атомної енергетики України, а після звільнення Запорізької АЕС від рашистів, у нашій країні буде дві найпотужніші атомні електростанції в Європі.