Вперше за всю історію експлуатації Запорізька АЕС подолала новий рубіж – виробила 4 млрд кВт*г електроенергії з початку місяця.

Подолано ще один важливий історичний рубіж. Запорізька АЕС вперше досягла виробництва 4 млрд кВт*г з початку місяця. А до кінця грудня станція виробить ще кілька сотень мільйонів кВт*г електроенергії.

Такі обсяги виробництва електроенергії стали можливими після розширення відкритого розподільчого пристрою станції та введення в роботу четвертої повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС – підстанція «Каховська». Шість енергоблоків станції працюють на номінальній потужності без будь-яких мережевих обмежень, виробляючи додатково більше 17 млн кВт*г електроенергії щодня.

Сумарна потужність блоків ВП ЗАЕС зараз складає 6155 МВт. З початку експлуатації станцією вироблено понад 1 трлн 233 млрд кВт*г електроенергії.

Весь зимовий період Запорізька АЕС планує працювати в режимі максимального навантаження.

Довідка: Радіаційний фон у районі розміщення Запорізької атомної електростанції відповідає природним значенням і на 28 грудня становить 8 – 12 мкР/год. Надходження радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищує встановлених допустимих значень.

Запорізька АЕС – найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі із встановленою потужністю 6000 МВт. Перший енергоблок було введено в експлуатацію в 1984 році, другий – у 1985 році, третій – у 1986 році, четвертий – у 1987 році, п'ятий – у 1989 році, шостий – у 1995 році.

Запорізька АЕС генерує в Об’єднану енергетичну систему майже 40% всієї електроенергії, що виробляється атомними електростанціями України, та п’яту частину від загального виробництва електроенергії у країні.